Blog

Even buitenkijken bij Tinie de Boer

Een zee aan ruimte en een geweldig idee; zo kwam de tuin van de familie de Boer aan de Middelbuurt tot stand.

 We liepen al jaren met dit plan, omdat we veel ruimte hebben en de zon ook lang op onze tuin staat.

Waar nu een gloednieuwe overkapping staat, stonden vroeger een grote trampoline en wat bloemenperkjes.
‘Eigenlijk deden we niet zoveel met de tuin.’

5N0A7714 5N0A7742

 

 

 

 

 

Houtbouw Visser
Nadat Tinie verliefd werd op een overkapping uit een folder, nam ze contact op met Houtbouw Visser.
‘Ik had ‘m om een uur of negen aan de lijn en nog geen half uur later zat hij al aan de keukentafel met de plannen’,
vertelt Tinie. ‘De communicatie verliep heel fijn en Houtbouw Visser dacht ook echt met ons mee.’

In de eerste instantie zou de zithoek de hele hoek van de tuin innemen, maar in overleg met Houtbouw Visser is er ruimte vrijgehouden voor een achterpoort. ‘Met de verbouwing van de tuin is er ook een doorgang vrijgekomen aan de zijkant van het huis, maar we vonden het toch fijnen als de tuin ook via de steeg toegangelijk was’.

De bouw van de overkapping ging verrassend snel. ‘We bestelden de overkapping in januari en door de rustige periode kon de bouw bijna gelijk beginnen.; Een paar weken na het doorhakken van de knoop stonden de jongen van Houtbouw Visser ’s maandags voor de deur. ‘Ik ging om negen uur naar m’n werk en toen ik rond twaalf uur ’s middags thuis kwam stond er een complete schuur!’ Al met al heeft het project zo;n drie dagen geduurd. ‘Daarna konden we beginnen met het verven en inrichten van onze nieuwe zithoek’.

5N0A7722 5N0A7782

Elk moment van de dag
’s Morgens valt het zonnetje precies in het hoekje waar een eettafeltje staat. ‘Nu het warmer wordt, kunnen we met lekker weer in het hoekje ’s morgens ontbijten of eenkopje koffie drinken.’ Dankzij de overkapping kan de famillie de Boer ook later op de dag genieten van het zonnetje. ‘ s Avonds valt het zonnetje precies onder de overkapping en als het te koud wordt steken we het houtkacheltje of de terrasverwarmer aan.’

Nu het warmer wordt, kunnen we met lekker weer in het hoekje 's morgens ontbijten of eenkopje koffie drinken.